VERMEIL GOLD

Што е Vermeil Gold?

ВЕРМЕИЛ Е ЕДЕН ОД НАЈЖЕШКИТЕ ТРЕНДОВИ НА ЛУКСУЗНИОТ НАКИТ КОИ СЕ СЛУЧУВААТ СЕГА. НО ШТО Е ВЕРМЕИЛ И КАКО Е РАЗЛИЧЕН ОД ЧИСТО ЗЛАТО? ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ЧИТАТЕ ЗА ДА ДОЗНАЕТЕ!

ШТО Е ВЕРМЕИЛ

Накитот Vermeil е еден од најжешките трендови во моментов, бидејќи постигнува совршен баланс помеѓу квалитетот и вредноста. Многу луѓе имаат тенденција да го мешаат вермеилот со позлата, и иако споделуваат неколку аспекти, постои голема разлика во квалитетот, издржливоста и пожелноста.

Кога купувате накит, помага да се направи разлика помеѓу овие две опции.

Идеално, постојат неколку фактори, вклучувајќи го составот, дебелината и основниот метал, кои придонесуваат да се утврди дали парчето накит е вермеил.

Значи, што е вермеил?

Типично, вермеилот е еден вид златен материјал кој е составен од дебел слој злато над цврсто сребро.

Дебелината на златниот дел е она што навистина го издвојува накитот од вермеил од едноставните позлатени парчиња. Дебелината на златниот дел мора да биде големи 2,5 микрони.

Ако сакате да изградите колекција на висококвалитетен накит без цената на чистото злато, златниот вермеил е фантастична опција.

Вермеил обично изгледа како злато со голо око, што го прави одлична алтернатива за оние кои не можат да си дозволат чист златен накит. За разлика од другиот златен накит, вермеилот е обично потенок, а златниот слој се постигнува со користење златни листови или прашок наместо лист од злато.