Нашата приказна

Нас Накит значи „нашиот накит“ што совршено го отсликува етосот на брендот - да создаваме парчиња накит што го отсликуваат нашето македонско наследство со детали што даваат лична нота за оној што го носи.

Нас Накит започна во 2020 година со мисија да дизајнира уникатни парчиња исполнети со симболика, информирани од нашето наследство и закотвени во уникатни детали. Нашата филозофија е втемелена на накит создаден со намера, при што секое парче станува сентиментално во годините што доаѓаат.

Накитот Нас Накит е дизајниран не само да ја слави и промовира нашата богата и убава историја, туку и да ја овековечи нашата култура со убаво изработени парчиња, секое со своја приказна за раскажување.

Изработен од висококвалитетни материјали и изработка, Нас Накит се труди да создаде накит што развива емоционална релевантност за нашето богато македонско наследство и култура. Нашите стилови се движат од суптилни до изјави, со имагинација од минатите векови.