ГОЛЕМИНА ЗА ЧАНИК

НАЈДЕТЕ ЈА ВАШАТА ГОЛЕМИНА

Ве молиме следете го ова упатство за да ги најдете совршените мерења за вашите алки.

Важно е да се напомене дека големината на алките се одредува според големината на вашата рака, НЕ според вашиот зглоб. Тоа е затоа што алката треба да се вклопи низ најширокиот дел од вашата рака, што е обично ширината на зглобовите на прстите. Описен приказ е претставен подолу.

За да ја одредите големината на алките, ставете го палецот во дланката на раката (како да сакате да ставите алка) и со помош на мерна лента или некоја врвка, измерете ја раката докрај околу сетот зглобови најблиску до вашиот зглоб. од зглоб до зглоб.

Споредете го тоа мерење со табелата подолу:

Приближна должина/мерење на конецот околу зглобовите на прстите

Препорачана големина на алки

190 мм

60 мм

200 мм

63 мм
(препорачана големина за повеќето)

205 мм

65 мм

210 мм

67 мм